CSM-Syd logo

Foredrag

Her på siden vil kommende foredrag blive annonceret. 

 

 

Tidligere foredrag

Barndomstraumer og deres betydning for voksenlivet - Ursula Fürstenwald

Ursula Fürstenwald

At opleve enkelte traumer i barndommen kan have konsekvenser for livsforløbet, men ofte finder barnet mulighed for at udvikle strategier, som gør, at det kan være stærkt og modstandsdygtigt på andre områder.

Er et barn derimod udsat for gentagne traumatiske oplevelser under opvæksten, så har det oftest vidtrækkende og langvarige konsekvenser, idet det ofte rammer alle eksistensniveauer og kan få følger helt ind i voksenlivet. Ofte ses mange fysiske symptomer på et dysreguleret nervesystem, og ligefrem udvikling af syndromer som f.eks. fibromyalgi og for nogen mennesker fysisk sygdom.  Forkerthedsfølelse, meget angst, kognitive færdigheder som glemsomhed og manglende koncentration er hyppige ledsagere, og den grundlæggende tillid til sig selv, livet, andre og Gud/universet/etc. går tabt.

Ursula Fürstenwald er psykolog og specialist i psykoterapi og psykotraumatologi. Har uddannelse og mange års erfaring som SE-terapeut, bl.a. i samarbejde med Peter Levine og har arbejdet i mange lande verden over. Har de seneste ni år undervist i Danmark i inføringskurser til SE-metoden og nu på selve uddannelsen.

Aftenen rummer mulighed for spørgsmål til – og debat med Ursula Fürstenwald.

Arrangeret i samarbejde med Paarup Aftenskole.

Tirsdag d. 19. april 2016 kl. 19.00
Bolbro Kirke
Stadion 68, 5200 Odense V
Pris 95 kr.
Tilmelding er påkrævet